Met Belgian Winners maken wij het verschil

Belgian Winners staat voor Belgische topkwaliteit. In de productieafdeling van Orovetbv, een dochteronderneming van Group Lataire bv, worden hoogwaardige gezondheidsproducten voor wedstrijdduiven geproduceerd en ontwikkeld.

Net omdat de kwaliteit, het soort grondstof en de toepassing ervan het verschil maakt, hebben wij ons omringd door een voedingsdeskundige uit de sportwereld, een duivendierenarts, een voedingsingenieur en een ervaringsdeskundige.

De “duivensport” evolueert evenzeer zoals in alle andere sporten. Het “type” atleet en zijn begeleiding van vroeger, zou vandaag zelfs niet meer aan de bak komen. Waarom? Omdat in alle takken van sport de lat steeds hoger wordt gelegd.

Iedere duivenliefhebber heeft wel zijn eigen mening en interpretatie betreffende het gebruik van supplementen. Maar goed ook. Het succes met duiven is afhankelijk van een combinatie van factoren: de ervaring van de liefhebber, de kwaliteit van de duiven, het hok en de nutritionele ondersteuning. Met het nutritioneel systeem van Belgian Winners maken wij het verschil.

Historie in de verkoop van diervoeders sinds1947

De familie Lataire is toe aan de derde generatie als handelaar in diervoeders. In 1947 startte Gerard Lataire een bedrijf in granen en voeders in Beernem (België) en bediende hiermee de boeren in de streek met de merken Remy (Wijgmaal), Vanhove (Ledeberg), Buysse (Ingelmunster), Talpe (Kortrijk) en Debaillie (Roeselare).

Historie in de verkoop van diervoeders sinds 1947

Vanaf 2009 nam Group Lataire onder leiding vanThomas Lataire een duidelijke focus door te specialiseren in ‘Animal Healthcare’. Meerdan 2300 vitaminen, supplementen, geneesmiddelen en gezondheidsproducten voor vogels en duiven worden door Group Lataire wereldwijd verkocht in meer dan 40 landen.

Thomas Lataire

In België zorgt dochteronderneming Belpharmed bv als groothandel voor de logistieke verdeling van de supplementen terwijl dochteronderneming TNL Pharma bv in Nederland als farmaceutische groothandel zorgt voor de verdeling van de geneesmiddelen. De productieafdeling Orovet bv ontwikkelt en produceert zowel de eigen merken als private label producten.

En Avimedis bv neemt de online strategie onder haar vleugels. Met deze stuctuur van ondernemingen speelt Group Lataire met een bepaalde focus een leidende rol in de niche van de duivensport.